5 Essentiele Tips voor het Kopen van Tweedehands Meubels
Twee prachtige fluwelen fauteuils in een blauwe en okergele felle kleur die goed passen in een eclectisch interieur maar ook perfect staan in combinatie met een witte muur.

5 Essentiele Tips voor het Kopen van Tweedehands Meubels

Wij houden van struinen. Struinen door kringloopzaakjes, struinen over vlooienmarktjes en struinen online. We kennen allemaal sites als Marktplaats en E-bay, waar mensen hun spullen te koop aanbieden en ondanks onze ervarenheid hebben ook wij een hele lijst beginnersfouten op onze naam staan. We verzamelen hier onze beste tips voor het online kopen van tweedehands meubels en accessoires. Laat je inspireren

Inspiratie

Op de eerste plaats is het ontzettend goed om je te laten inspireren door anderen. Hoe combineren zij tweedehands schatten met nieuwe producten. Welke stijl spreekt je aan en wat kan je toevoegen aan je eigen interieur om het net die extra kick te geven. Er zijn vele instagram-accounts van interieur-influencers waar je je ogen op uitkijkt en Pinterest is ook een hele mooie bron van inspiratie. Wij delen onder andere volop inspiratie op ons Pinterest kanaal.

Controleer afmetingen

Een item kan op een afbeelding heel groot of juist heel klein lijken, maar in real life totaal anders uitpakken. Vraag daarom altijd de afmetingen op en controleer of deze in jouw interieur passen. Het zou zonde zijn als jouw nieuwe eettafel toch een bijzettafeltje blijkt te zijn of jouw nachtlampje zich ontpopt tot een eyecatcher van een staande lamp.

Controleer op slijtage

Met nieuwe meubels kan je er vanuit gaan dat er geen gebruikerssporen aan zitten. Met tweedehands meubels is dat altijd niet zo. Achter elk klein deukje of krasje zit echter een verhaal wat het meubelstuk uiteindelijk meer karakter geeft. Vraag de verkoper wat de zichtbare sporen zijn en vraag of zij een foto hiervan willen maken. Op deze manier kan je zelf inschatten of je het meubel wel of niet wil hebben en voorkom je teleurstellingen.

Weet wat je koopt

Gezien massaproductie ook in de meubel- en accessoires industrie plaatsvindt, moet je altijd vragen naar de leeftijd en geschiedenis van een tweedehands meubel. Dat leuke salon tafeltje kan weliswaar een art-deco uitstraling hebben, maar gewoon een mooie replica zijn. Wij vinden dit niet iets om over te struikelen, maar zorg er in dat geval wel voor dat je niet teveel betaalt. Te weinig willen betalen is ook iets waar mensen tegenaan kunnen lopen. Tweedehands staat er (onterecht) om bekend altijd goedkoop te zijn. Dit terwijl vroeger vaak met betere materialen werd gewerkt en meer manuren in een meubelstuk werden geïnvesteerd. Dit zorgt ervoor dat een item eindeloos mee kan gaan en aan die hoge kwaliteit hangt een prijskaartje.

Makeover tijd!

Probeer met een open blik naar een item te kijken. Misschien vind je een bekleed stoeltje erg mooi, maar vind je het printje niks. Bedenk dan hoe je het wel zou willen hebben en steek de handen uit de mouwen. Door met een open blik tweedehands meubels te shoppen zal je zien dat het makkelijker wordt om tweedehands te kopen. Het kost immers vaak maar een middagje creatief bezig zijn om jouw nieuwe lievelings-item een make-over te geven.

Geschreven door Team Reliving